Gå på konsert i Paris

Gå på konsert i Paris2020-01-10T15:15:41+00:00

Gå på konsert i Paris: Violinister i orkester

Gå på konsert i Paris! Det är en av Europas musiktätaste stad!

Här presenterar vi stadens konserthus för kammarmusik, konstsång, konserter, körmusik, musik för soloinstrument och symfonisk musik.

Det intressanta konserthuset La Philharmonie är en favorit bland musikälskare. Musikutbudet och akustiken är fantastiskt fina. Det yttre intrycket av arkitekturen får många att lyfta på ögonbrynen. Klassiska Radiohuset producerar också mängder av fin musik, både i den stora konsertsalen och i de mindre rummen. Och än står sig Salle Cortot och Théâtre des Champs-Elysées som magneter för storslagna artister. Salle Pleyel var tidigare en favorit hos älskare av klassiska konserter. Idag har denna sal ett mer blandat (och väldigt fint) konsertprogram, så just den lokalen finns inte med här.

Något spännande är att Gare du Nord håller på att byggas om helt och hållet inför anstormningen av turister till OS 2024. Det ska gå ett snabbtåg dit från CDG-flygplatsen, så denna station kommer att bli det första som tusentals turister ser av Paris. Diskussion pågår om utformningen, allt är inte klart ännu (dec 2019).

Något som inte så många känner till, är att flera konstmuseer också ger fina konserter, både på lunchen och på kvällarna. Att gå på konsert i  Musée d’Orsay eller Louvren är inte så illa!

Paris har flera storslagna symfoniorkestrar, t ex l’Orchestre de Paris och Nationalorkestern. Här finns förstås också en rad mycket bra körer, t ex Franska Radiokören. Och i Paris ligger förstås det berömda Pariskonservatoriet, som utbildar några av de absolut bästa musikerna. Gå på konsert i Paris!

Några aktuella konserttips i Paris 2020

4 KONSERTER ARVO PÄRT, bl a med orgel och stor kör, under ledning av Mikko Franck, 10 – 12 januari, i Radiohuset

ALBAN BERG, LUDWIG VAN BEETHOVEN, London Symphony Orchestra, Sir Simon Rattle, 26 januari, i La Philharmonie

ELISABETH LEONSKAJA, den otroligt fina pianisten, spelar Schubert den 31 januari på Théâtre des Champs-Elysées

SAUL, Händels spännande oratorium ges 21 – 31 januari på den vackra och nyinvigda Théâtre du Châtelet

BACH, VIVALDI, BOCCHRINI, vacker kammarmusik på violoncell och klavikord den 5 februari i Louvrens auditorium

SCHUBERT WINTERREISE, i mycket spännande jazzversion av bland andra Elfriede Jelinek, 28 feb – 7 mars i Athenée Théâtre

MÅNGA FLER KONSERTER HÄR (franska)

Här är Paris bästa konserthus

Här ligger Paris bästa konserthus

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng