Gå på konsert i Paris: Violinister i orkester

Paris har alltid varit en stad för INSTRUMENT. Cellisten Svante Henryson har skrivit en spännande artikel om sitt instrument, som byggdes år 1818 av Paris bästa instrumentmakare François Chanot HÄR

Det intressanta konserthuset La Philharmonie är en favorit bland musikälskare. Musikutbudet och akustiken är fantastiskt fina. Det yttre intrycket av arkitekturen får många att lyfta på ögonbrynen.

Klassiska Radiohuset producerar också mängder av fin musik, både i den stora konsertsalen och i de mindre rummen. Här arbetar bl a den svenska kördirigenten Sofi Jeannin.

Och än står sig Salle Cortot och Théâtre des Champs-Elysées som magneter för storslagna artister.

Något som inte så många känner till, är att flera konstmuseer också ger fina konserter, både på lunchen och på kvällarna. Särskilt bra är Fondation Vuitton,  Musée d’Orsay och Louvren

Paris har flera storslagna symfoniorkestrar, t ex l’Orchestre de Paris och Orchestre National de France Här finns förstås också en rad mycket bra körer, t ex Radiokören. Och i Paris ligger förstås det berömda Pariskonservatoriet som utbildar några av de absolut bästa musikerna.

Här är Paris bästa konserthus

Här ligger Paris bästa konserthus