Gå på konsert i Paris

Gå på konsert i Paris2021-05-21T06:40:42+00:00

Gå på konsert i Paris: Violinister i orkester

Gå på konsert i Paris! Det är en av Europas musiktätaste stad!

Det intressanta konserthuset La Philharmonie är en favorit bland musikälskare. Musikutbudet och akustiken är fantastiskt fina. Det yttre intrycket av arkitekturen får många att lyfta på ögonbrynen.

Klassiska Radiohuset producerar också mängder av fin musik, både i den stora konsertsalen och i de mindre rummen.

Och än står sig Salle Cortot och Théâtre des Champs-Elysées som magneter för storslagna artister.

Salle Pleyel var tidigare en favorit hos älskare av klassiska konserter. Idag har denna sal ett mer blandat (och väldigt fint) konsertprogram, så just den lokalen finns inte med här.

Något som inte så många känner till, är att flera konstmuseer också ger fina konserter, både på lunchen och på kvällarna. Att gå på konsert i  Musée d’Orsay eller Louvren är inte så illa!

Paris har flera storslagna symfoniorkestrar, t ex l’Orchestre de Paris och Orchestre National de France Här finns förstås också en rad mycket bra körer, t ex Radiokören. Och i Paris ligger förstås det berömda Pariskonservatoriet som utbildar några av de absolut bästa musikerna. Gå på konsert i Paris!

Här är Paris bästa konserthus

Här ligger Paris bästa konserthus

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng