Parisböcker att glädjas åt

Parisböcker att glädjas åt2019-03-20T11:45:29+00:00

Det finns mängder med böcker om Paris, dess historia, reseskildringar osv. Här är några riktigt bra:

Anna Thulin: Paris – en stads historia (Historiska media)

Anna Thulin. Foto Historiska media

En bok som spänner över två tusen års Parisisk historia. Varje kapitel avslutas med några väldigt bra och konkreta tips vad man bör se. Anna Thulin har varit nyhetschef och reporter på Sydsvenskan och bor ofta i Paris. Vilken research! Mycket läsvärd och inspirerande.

Lars O Ericsson: Paris är hjärtat och navet (Orosdi-Back)

Konstkritikern Lars O Ericssons bok Paris är hjärtat och navet är en underbar samling initierade kåserier om vardagens Paris, ofta med utgångspunkt från området Saint-Germain på vänstra stranden, där han och hustrun har sin lägenhet. Och så skriver han om mat och små restauranger så att man genast vill beställa någon härlig maträtt, gärna pekinganka eller fransk cassoulet!

Bobo Karlsson: Urban Safari 2 (Norstedts)

Bobo var Sveriges bästa urbanista, tyvärr bortgången 2017. Han fångade resandet på ett helt nytt sätt, och det gjorde han i mer än fyrtio år. Ingen skriver om Paris som han gjorde, en förebild för många journalister. Köp boken, läs den och du kommer att fångas av Paris känsla, gestalt och själ!

Karavan reseguide om Paris (Karavan)

Här skriver kända svenska författare och journalister om olika ämnesområden, som arkitektur, litteratur, fotboll, konst i Paris. Mikael Timm, Per Svensson, Johanna Frändén och Alice Petrén är några av författarna. Det märks att de här personerna älskar Paris – och kan skriva! En härlig läsupplevelse.

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng