Om oss

Om oss2020-03-06T09:25:36+00:00

Paris Guide 2020 vill vara Sveriges bästa kvalitetsguide till konst, musik och utvalda ställen som inte så många hittar till. Om man tycker om konst och musik, då är Paris en guldgruva. Vår sajt ska göra det enkelt att hitta det bästa.

Här är tre citat som passar:

”Vad som är heligt i vetenskapen, är sanningen. Vad som är heligt i konsten, är skönheten.” Simone Weil 

”Musiken uttrycker det som inte går att säga och det som inte går att tiga om” Victor Hugo, författare

”Ont ska med konst fördrivas” Kjartan Slettenmark, konstnär

Bakgrund

Jag som gör den här sajten har arbetat i och besökt Paris av och till under flera år. När jag för något år sedan försökte hitta lite annorlunda kulturupplevelser var det svårt att få en överblick. Allt fanns på nätet, men det saknades en bra sammanställning. Detektivarbetet den gången la grunden till den här webbplatsen. Tillsammans med flera Parisvänner har jag valt ut och sorterat det bästa, så att förhoppningsvis fler kan hitta till det enorma kulturutbudet i ”Ljusets stad”.

Eva Risinger har givit hemsidan form och lärt ut hantverket (Kreatiwebb), Tom Rafstedt har skapat den snygga logotypen, Klas och Catherine Gierow har gett värdefull input om kultur och musik, Louise Nicolin har inspirerat till tankar om musik och utveckling,

Anders Lundin, Eva Lindencrona, Gunlög Leonards, Fredrik von Matérn, Martin Lange, Kerstin Öster och Britta Sandblom har utvärderat sajten och bidragit med värdefulla synpunkter.

Tack till alla som har hjälpt till

De som har hjälpt till med den här sajten har lång erfarenhet av att besöka Paris och att bo där kortare eller längre tid. De flesta har rest till Paris på besök, några är Parisare i förskingringen, några är bofasta i stan. Alla är kulturälskare.

Musikjournalist Camilla Lundberg har gett stort stöd och musikkontakter, musikdirektör Arne Johansson har berättat om Paris kyrkor, filmproducent Pauline Mialhe har tipsat om stadens vattenhål, konstkritiker Lars O Ericsson har bidragit med artiklar om konst och foto, journalist Clémence Hérout har bidragit med restaurangtips och kulturkunskap, gallerist Espen Ryvarden har bidragit med parisiskt konstkunnande, TV-journalist Merilin Pärli har lånat ut bildmaterial, varumärkesstrateg Jessica von Horn har gett många praktiska, kreativa förslag.

Skriv en rad

Det vore väldigt trevligt om du ville skriva en rad, om webbplatsen eller om dina kulturupplevelser i Paris.

Tack!

Ola Vettergren

ola@kulturiparis.se

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng