Alla konserthus, operor och de flesta jazzklubbar har webbsidor där man printar biljetten eller laddar ner den till sin mobil. Det kan bli billigare än att köpa genom biljettföretag. Å andra sidan kan biljettföretagen ha köpt upp biljetter och kan erbjuda dem via sina sajter, även om det är ”slutsålt”.

Köp via biljettföretag

FNAC

Frankrikes största företag inom kulturrelaterade produkter, foto, spel, skivor, osv.  FNAC har en omfattande sajt, bl a för biljetter. Länk till FNAC 

För den som föredrar att köpa biljett över disk, har FNAC tre butiker i Paris, en vid Hallarna, en vid Gare Saint-Lazare och en i Montparnasse (rue de Rennes).

FNAC har också en bra app (franska).

Classictic

Classictic är ett tyskt företag som är biljettdistributörer för konsertarrangörer i ett femtiotal större städer. På webbplatsen kan man hitta många föreställningar och konserter i Paris, men inte allt. Länk till Classictic Paris

Musictic

Musictic är ett lite mindre, italienskbaserat företag som specialiserar sig på klassisk musik i framför allt Italien, men också Frankrike (Paris) samt något i Spanien, Österrike och Japan. Webbplatsen finns på flera språk. Biljetter till konserter i Paris gäller några av de mer populära kyrkorna samt Bastilleoperan och Garnier. Länk till Musictic

Concertclassic

Här kan man boka ett begränsat utbud opera, symfoni, piano mm. Det finns också artiklar, videos och presentationer av konserter och porträtt av musiker. Även om man inte kan franska, går det att söka konserter och filtrera på olika genrer osv. Länk till Concertclassic (franska)

Billetreduc

Företaget är en del av en stor fransk mediakoncern, Lagardère. Billetreduc arbetar med ett rabattsystem, första köpet ger rabatt på andra köpet osv. Flera av Paris kyrkor och andra institutioner har avtal med Billetreduc. Länk till Billetreduc (franska)

Billetreduc har en bra app (franska).

Köp direkt vid dörren

När det gäller kyrkor och jazzklubbar kan man ofta köpa biljett direkt vid ingången. De flesta kyrkor är så stora att man får plats utan förbeställd biljett.

Många jazzställen behöver man inte heller boka till, men man bör komma i tid. När det är riktigt populära artister (ser man oftast på biljettpriset) gör man bäst i att boka biljett i förväg.

På jazzklubbarna är det ibland gratis inträde, framför allt till jam sessions. Då förväntas man oftast köpa något i baren.

Gratiskonserter

Många kyrkor, stadshus i flera arrondissements, Radiohuset och andra ställen ger återkommande gratis konserter. Länk till gratiskonserter