Det finns hundratals evenemang i Paris varje vecka. Om man söker en överblick är Paris officiella turistguide bra. Det finns också flera biljettföretag och andra evenemangskalendrar på nätet. Här är några bra.

Konst på gång

Mängder med konst visas i Paris. Vi har valt ut några bra utställningar, som du ser HÄR

Konserter på gång

Det spelas musik som aldrig förr i Paris. Konserter, kammarmusik, sång…. Några aktuella tips finns HÄR

Jazz jazz jazz

Det var till Paris jazzen kom först till Europa. Du hittar mängder med jazzklubbar. Vi har gjort en lista. Tips finns HÄR

Livet i Paris

Livet i Paris och politiken i Frankrike bevakas och beskrivs på ett mycket fint sätt av journalisten och samhällsvetaren Tomas Lindbom. Han skriver innehållsrika texter på sin blogg, Lindbom på franska, lindbompafranska.se. Länken finns HÄR

Parisinfo

Det här är Paris officiella turistguide. Den innehåller tips på vilka konserter och utställningar som på på gång i stan, vad man kan göra, var man kan shoppa, några restauranger osv. Som alla turistguider är det naturligtvis ett urval. Länk till Paris officiella turistguide

Paris.fr

Om man vill hålla sig à jour med vad som pågår i Paris, politik, evenemang, aktiviteter, administration mm så är detta rätt plats. Detta är Paris officiella sajt för parisare. Länk till Paris.fr (franska)

L’Officiel des Spectacles

Den här sajten beskriver en del av utbudet i Paris. Man kan välja (filtrera) på genre, område (arrondissement) och datum. Mobilversionen och appen är bättre än desktopversionen. Länk till l’Officiel des Spectacles (franska).

Que faire à Paris

En bra sajt om evenemang i Paris. Den redigeras på franska av Paris stadshus. Det finns en bra filterfunktion och ett e-magazine som sammanfattar evenemangen. Länk till Que faire à Paris (franska)

A nous Paris

En riktigt bra sajt om vad man kan se, göra, veta, äta i Paris. Det finns ett e-magazine och ett nyhetsbrev. Här finns också listor av olika slag, t ex bästa pianobarer, bra restauranger. Länk till A nous Paris (franska)

Sortir à Paris

En rätt omfattande turistsajt, annonsfinansierad. Länk till Sortir à Paris

Paris arrondissements

Paris är indelad i 20 arrondissements. Den centrala administrationen finns i Hôtel de Ville, en stor byggnad invid rue de Rivoli. Stadens borgmästare (maire) heter Ann Hidalgo. Varje arrondissement har sin egen administration och egen borgmästare.