THÉÂTRE DES CHAMPS-ELYSÉES – Musik i lyxförpackning

THÉÂTRE DES CHAMPS-ELYSÉES – Musik i lyxförpackning2019-11-15T11:20:17+00:00

Projektbeskrivning

Musiken

Här har många solister, orkestrar och dirigenter av världsklass framträtt. Här uppfördes Igor Stravinskys Våroffer 1913 inför en upprörd publik. Många anser att stycket var djärvt och bröt ny musikalisk mark,  alltför mycket för dåtidens smak. Det har givits epitetet ”revolutionärt”, något som Stravinsky själv inte tyckte om.

Senare har man kunnat lyssna till Muti, Boulez, von Karajan, Schwarzkopf, Callas, Pavarotti, Horowitz, von Otter, Kissin, Lang Lang och många fler. Gå hit om du vill ha en musikalisk upplevelse i en vacker miljö! Fåtöljerna är mjuka, men var beredd på trånga benutrymmen på balkong, som i många gamla teatrar.

Théâtre des Champs Elysées är hem för två orkestrar; Orchestre National de France och Orchestre Lamoreux. Här spelar också Wiener Philharmoniker när de är i Paris. Teatern sätter upp tre operor om året.

Byggnaden

Detta är en mycket vacker byggnad från 1913 med dekorationer och utsmyckningar av bl. a skulptören Bourdelle och glaskonstnären Lalique. Efter flera större renoveringar är denna konsertlokal nästan som ny.

Omgivningarna

Théâtre des Champs-Elysées ligger vid Avenue Montaigne. Avenyn skapades i mitten av 1800-talet och fick sitt namn efter humanisten och filosofen Michel de Montaigne, bland annat är känd för sina essayer. Avenyn löper från Alma-bron till Rond-Point des Champs-Elysées, (Metro Franklin D Roosevelt). Det här är gatan för exklusiva kläder, haute couture. Här finns de flesta varumärken som Gucci, Chanel, Dior, Prada och fler. Vid Rond Point har man under 2019 installerat nya fontäner i kristall, värda att se.

Barer

Foajébaren serverar snacks, små sallader, club sandwichs, wraps, nötter mm samt en flera drycker, allt från champagne till vatten. Här är det perfekt att ”hänga” före konserten.

I pausen finns det ytterligare barer att välja på. Här serveras snacks, champagne, vin, vatten och sandwiches i ett rasande och muntert tempo. Glöm kortbetalning!

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng