THÉÂTRE DU CHÂTELET – Grand opening

THÉÂTRE DU CHÂTELET – Grand opening2019-09-20T10:12:50+00:00

Projektbeskrivning

Efter tre års renovering öppnade teatern i september 2019. Teaterhuset ritades av baron Haussmann på uppdrag av Napoleon III och ingives 1862.

Genom åren har denna storslagna teater givit mängder med opera, operett och vaudeville. Teaterns nya konstnärliga ledare, Ruth Mackenzie tidigare på Skotska Operan, har ambitionen att förnya och föryngra teatern.

Under invigningen i september 2019 gavs ”Paraden”, en hyllning till baletten med samma namn av Eric Satie, baserad på ett diktverk av Jean Cocteau med scenografi av Pablo Picasso. Den gavs första gången 1917. Kommande program omfattar bland annat Les Justes, baserad på Albert Camus verk,  En amerikan i Paris, Händels Saul, Méditations pour Joséphine Baker, en hyllning till Miriam Makeba samt bland annat Giselle med English National Ballet.

Nu är Châtelet invigd och programmet bådar gott. Paris har fått tillbaka sitt ståtliga teaterpalats!

Länk till Théâtre du Châtelet

1 Place du Châtelet, 75001 Paris

Länk till Théâtre du Châtelet

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng