VERSAILLES – Högklassig opera och fontänmusik

VERSAILLES – Högklassig opera och fontänmusik2019-06-26T17:02:44+00:00

Projektbeskrivning

Slottet i Versailles är uppsatt på Unescos världsarvslista. Det gigantiska barockslottet och dess trädgårdar omfattar åtta kvadratkilometer och besöks årligen av tre miljoner turister. Slottet ligger i staden Versailles, som mellan 1682 och 1789 i realiteten var Frankrikes huvudstad.

Musiken i Versailles-slottet är omfattande. I ett tiotal salar ges opera, konserter, baletter, kammarmusik, recitals och soaréer. I parken kan man lyssna till utomhuskonserter och fontänmusik.

Den största arenan är den kungliga operan, Opéra royal de Versailles, som invigdes år 1770 och som rymmer mellan 700 och 1 200 platser, beroende på evenemang. Musik av de stora mästarna som Berlioz, Gluck, Purcell och Rossini avlöses av mindre arrangemang som recitals och solistframträdanden.

Även om slottet innehåller tiotalet salar för musik, så är besökarna väldigt många. Boka därför i tid på nätet. Slottet har en bra hemsida med möjlighet att boka biljetter i flera olika klasser.

I år, 2019, firas den gamla operans 250-årsjubileum. Söndag 8 september ges Berlioz: Benvenuto Cellini med Sir John Eliot Gardiner på pulten.

Länk till musiken i Versailles

Omgivningarna

Versailles, med sina 85 000 invånare, ligger på en högslätt 17 km sydväst om Paris. Staden har ett symmetriskt gatunät och är uppdelad i flera mindre stadsbildningar. Versailles har bra tågförbindelser med Paris centrum och är en exklusiv förort. I Versailles finns det mest offentlig administration. Stora inkomster kommer från turism, kongresser och festivaler.

Place d’Armes, 78000 Versailles, Frankrike

Länk till slottet i Versailles

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng