SAINT PAUL ST LOUIS – Vacker kyrka i Marais

SAINT PAUL ST LOUIS – Vacker kyrka i Marais2018-12-26T07:07:16+00:00

Projektbeskrivning

Den första stenen till kyrkobygget St Paul lades på 600-talet och och kom att bli den första jesuitkyrkan i Paris. Den kyrkan revs efter franska revolutionen.

Den nya kyrkan Saint-Louis byggdes år 1627. Femton år senare firades den första mässan med kardinal Richelieu. Kyrkan är byggd med en blandning av italiensk stil, fransk gotik och holländsk ornamentik. Församlingen har tagit båda kyrkonamnen, Saint-Paul-Saint-Louis.

Mässor med musik hålls regelbundet, liksom i alla Paris katolska kyrkor. Eftersom kyrkan ligger i det judiska kvarteren i Marais hålls också en mässa på hebreiska.

I St Paul finns en hel del sevärdheter, bland annat en fin klocka på fasaden och en snäckformad hållare för heligt vatten, donerad av Victor Hugo i samband med dotterns giftermål. I kyrkan finns också en tavla av Eugène Delacroix, som bland annat målade Friheten på barrikaderna.

Film

99 Rue St. Antoine (4:e)

Länk till St Paul St Louis

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng