SAINTE-CHAPELLE – Fantastiska glasmålningar

SAINTE-CHAPELLE – Fantastiska glasmålningar2018-12-26T07:02:46+00:00

Projektbeskrivning

Kyrkan Sainte-Chapelle är en del av det stora palatset på ön Île de la Cité, mitt i Seine. Palatset var fram till 1300-talet residens för Frankrikes kungar.

Palatskyrkan byggdes i gotisk stil och invigdes år 1248. Kungen ville skapa en plats för Jesu törnekrona och andra viktiga reliker. Byggnaderna la Concierge och Sainte-Chapelle är de äldsta palatsbyggnader som finns kvar från medeltiden. La Concierge var en gång fängelse åt Marie-Antoinette.

Kyrkans fönster har några av världens mest omfattande glasmålningar med mängder av scener ur bibelns Gamla och Nya testament.

Musiken

En hel del konserter ges i Sainte-Chapelle. Ganska ofta är det någon stråkensemble som spelar Vivaldis De fyra årstiderna och några andra omtyckta verk. Biljetter säljs genom distributörerna (se Skaffa biljetter).

8 Boulevard du Palais (1:a)

Länk till Sainte-Chapelle

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng