LE BAISER SALÉ – En äkta jazzcoctail

LE BAISER SALÉ – En äkta jazzcoctail2019-02-02T08:17:21+00:00

Projektbeskrivning

På Le Baiser Salé har man ambitionen att gå utanför de traditionella ramarna för en jazzklubb. Här blandar därför friskt mellan olika musikaliska stilar, ofta improviserat. På ställets jamsessions kan man höra många nya begåvningar spela fusion blandat med soul, hip hop eller elektro. Mellan konserterna kan du prata med musikerna vid baren. På den stora videoskärmen visas ofta konserter som man inte kan hitta på marknaden.

På Le Baiser Salé kan du ”hänga” hela natten, stället har öppet från 17.30 till 06 på morgonen.

Så här säger Ben l’Oncle, singer-songwriter, i The Guardians genomgång av jazzställen: ”Det brukar bara kosta tre euros för att se begåvade lokala musiker på den här intima klubben i Châteletdistriktet, även om toppklassmusiker (mest från UK och US) också spelar här. Vad som är cool är att musiken inte är förstärkt med elektronik, utan den träffar lyssnaren direkt. Dekoren är enkel, med trägolv och trästolar, så man får en känsla av en ”old-schoool Louisiana jazz joint”.

58 rue des Lombards, 75001 Paris

Länk till Le Baiser Salé

Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du cookies. Läs mer

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng